Näin pukeudut moottoripyörätapahtumaan oikein

Näin pukeudut moottoripyörätapahtumaan oikein

Nahkarotsi? Vaiko sittenki karvatakki? Nahkahousut, vai onko oikea vastaus sittenkin kelkkahaalarit? Tiedätkö, miltä moottoripyöräharrastajat näyttävät? Jos mietit moottoripyöräaiheiseen tapahtumaan menemistä, on hyvin mahdollista, että haluat näyttää siltä että kuulut joukkoon ja täten pukeutua samalla tavalla kuin muutkin. Valitettava tosiasia on se, että se miltä luulet moottoripyöriä harrastavan näyttävän, perustuu todennäköisesti stereotypioihin ja on melko kaukana todellisuudesta. Siksi, jos vielä mietit, että miten pukeutua moottoripyörätapahtumaaj pukeutua moottoripyörätapahtumaan oikein, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa käymme läpi sen, miten moottoripyörätapahtumaan pukeudutaan oikein ja opit kaiken motoristien tyylistä. Nautinnollisia lukuhetkiä ja oppimisen iloa!

Karkeasti voidaan sanoa niin, että modernissa yhteiskunnassa moottoripyöräilijät voidaan nähdä kolmella erilaisella tavalla. Stereotypia numero 1 on se, että kaikki moottoripyöräharrastajat kuuluisivat jonkin sortin jengiin, kuten Cannonballsiin tai jopa Hell’s Angelseihin. Stereotypia numero 2 on se, että kullakin moottoripyöriä harrastavalla on keho täynnä tatuoituja kuvia ja tekstejä sekä lävistyksiä. Sterotypia numero 3 taas on se, että kunkin moottoripyöräilijän ainoaa mahdollista vaatemateriaalia on nahka säällä kuin säällä, riippumatta vuodenajasta tai säästä tai olinpaikasta. Tämä artikkeli pyörii juurikin tämän kolmannen ja viimeisenä mainitun stereotypian ympärillä, sillä se ei todellakaan ole niistä vähäisin. Haluamme osoittaa, että moottoripyöräilijöiden tyyli on huomattavasti paljon enemmän kuin vain mustaa nahkaa. Tämä arikkeli vastaakin siihen kysymykseen, miten oikein pukeudun moottoripyörätapahtumiin.

Muista sääolosuhteet ja ennen kaikkea säännöt

Jenkkileffoissa näkemäsi t-paita ja farkut päällä huristelemisen pitkin autiomaata voit unohtaa heti alkuun. Amerikan maalla jotkin osavaltiot sallivat jopa kypärättä ajamisen, mutta toista on kotimaassamme Suomessa. Jenkeissä moottoripyörätapahtumissa voi siis käyttää samaa asua kuin ajaessaankin, kun taas sääntö-Suomessa täytyy pistää vähän enemmän mietintää hattuun. Ennen ajoon lähtemistä on otettava selvää sääntöpykälistä, ettei joudu vaikeuksiin.

Suomessa lukuisat säännöt eivät kuitenkaan todellakaan ole ainoa pukeutumista rajoittava tekijä. Toinen suuri indikaattori pukeutumisen valinnassa on myöskin Suomen arvaamaton keli. Jos olet matkalla kokoontumisajolle, Suomen kesän säät vaativat sen, että matkakassissa on mukana vähintään kumisaappaat yllättävän tilanteen varalle. Sen lisäksi, että mukaan ottaa ajotakkeja ja housuja, täytyy muistaa pakata myös kuivaa vaihtovaatetta, jonka voi vaihtaa sateisen ajon jälkeen päälleen. Epämiellyttävin tilanne olisi se, että joutuisi huristelemaan tuntikausia päällään litimärät vaatteet.

Suomen kesä on tunnetusti lyhyenläntä, mutta tapahtumiin mennessä kannattaa silti muistaa napata mukaan keveät kesäiset vaatteet, joihin on mukava vaihtaa pitkän ajopäivän jälkeen. Naispuolisille motoristeille hyvä valinta on vaikkapa tyylikkäät revityt farkut sekä jenkkien kantrityyliset tank-topit. Miespuoliset ajurit taas voivat turvautua tuiki tavallisiin farkkuhin ja vaikkapa nahkaliiviin.

Ovatko buutsit sitten pakolliset? Suomessa on lähes mahdoton tehtävä saada käsiinsä oikeanlaisia cowboy-saappaita. Kuitenkin jos on onnekas ja sellaiset sattuu omistamaan, ovat ne must-asuste tapahtumaan, sillä se suo sinulle runsaasti huomiota ja tulet olemaan tapahtuman seuratuin tyyppi. Mikään ei kerro harrastukseen panostamisesta enemmön kuin aidot painavat ketjuin koristetut ajokengät suoraan Amerikasta, riippumatta ajajan sukupuolesta.

Suomalaisissa tapahtumissa pukeudutaan ajomukavauutta ajatellen. Muista, että turvallisuus tulee ennen kaikkea!

dante