Formula 1 – moottoriurheilun suosittu kuninkuuslaji

Formula 1 – moottoriurheilun suosittu kuninkuuslaji

Kuka on sinun suosikkisi Formula 1 -kuljettajista? Onko hän kenties todellinen ”Iceman”, eli vuoden 2007 maailmamestari Kimi-Matias Räikkönen? Vai onko kysymyksessä Formula 1 -luokan kaksinkertainen maailmanmestari ”The Flying Finn” Mika Häkkinen?

No nyt taidankin tietää, suosikkisi on edesmennyt Ayrton Senna Formula 1 -luokan kruunaamaton kuningas ja 3 -kertainen maailmanmestari, vai olisiko tuo suosikkisi kuitenkin 7-kertainen maailmanmestari, eli iloinen ja hymyilevä Michael Schumacher?

Formula 1 – kuninkuusluokka – todella hienoa katsottavaa

Kuinka monta Formula 1 -ajotapahtumaa sinä olet katsonut? Mikä niistä on ollut kaikkein mieluisin? Formula 1 on laji, joka on kerännyt todella paljon faneja ympäri maailman. FIA Formula One World Championship perustettiin vuonna 1950. Formula 1 on maailman suosituin rata-autoluokka. Jokaisen Formula 1 -kauden aikana ajetaan aina useita Grand Prix -osakilpailuita eri puolilla maailmaa.

Formula 1 -luokassa kilpaillaan vuosittain sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruudesta. Kisat järjestää FIA, eli kansainvälinen autourheiluliitto. FIA:n puheenjohtajana toimii Jean Todt, jonka monet muistavat sekä Michael Schumacherin pitkäaikaisena ystävänä että Ferrari- ja Peugeot -tallien päällikkönä.

Formula 1 – ennen ja nykyään

Formula 1 -sarjaa johtaa tällä hetkellä hollantilainen nuori mies, jonka isä on myös tehnyt aikanaan hienon Formula 1 uran. Kysymyksessä on Jos Verstappenin poika, Max Verstappen. Suomalaisista Formula 1 -kuljettajista mukana on tällä hetkellä Valtteri Bottas, joka ajoi Mercedes -tallissa aina yhden vuoden sopimuksella kaudet 2017–2021. Nykyään Bottas ajaa Alfa Romeo -tallissa kahden vuoden sopimuksella. Valtteri Bottas on ajanut uransa aikana yhden kerran osakilpailuvoittoon Turkin GP:ssä vuonna 2021.

Ennen vain muutamilla suuremmilla talleilla, kuten ( Mac Laren Mercedes ja Ferrari ) oli mahdollisuus taistella tallimestaruudesta. Nykyään autot ovat niin kehittyneitä, että millä tahansa tallilla on mahdollisuus voittaa sekä kuljettajien että tallien maailmanmestaruus. Useampi Formula 1 -fani miettii myös lajin näkyvyyttä lähivuosina, lähteekö lajin vuosia kestänyt suosio uuteen nousuun vai tuleeko ”F -ykkösistä” vain pienen ryhmän mukavaa katsottavaa? Mitä mieltä sinä olet tästä asiasta?

dante